css buttons by Css3Menu.com


  
 Luca-napi praktikák, avagy férjjóslások a XXI. századba

Hozzávalókat:

- sok papírcetli,
– még több gombóc,
– 1 piros alma,
– pogácsa,
– faág ízlés szerint.
Semmiképpen ne egyedül végezzük a férjmeghatározó műveleteket, hanem verődjünk csapatokba velünk együtt eladósorban lévő leányismerőseinkkel! Dolgozzunk a női összefogás jól ismert erejével, és ha lehet, a rituálékat éjfél környékén végezzük!
Bevezető – avagy 1 röff, 1 év türelem
Ha nem vagyunk kíváncsiak a nagy Ő nevére, pusztán szeretnénk tudni, mikor érkezik, zörgessük meg egy közeli disznóól tetejét, és figyeljünk a hatásra: ha nem hallunk semmit, hamarosan bekötik a fejünket. Azonban ha a malac megijed, ahányat röfög, annyi évet kell még várnunk a menyegzőnkre.

Malac hiányában vagy mellett…
1. 12 név – 13 gombóc/pogácsa/kalácska
Írjunk fel 12 férfinevet 12 papírcédulára, majd helyezzük azokat 12 főznivaló gombócba. E 12 névvel teli, valamint egy üres gombócot dobjunk forró vízbe, és figyeljük, melyik gombóc érkezik elsőként a víz tetejére. Amelyik név a legelső felúszó gombócban rejtőzik, olyan nevű lesz a jövendőbelink, rögtön a következő évben. Ha az üres gombóc jut először a felszínre, a következő évben nem lesz férjhezmenetel.
Ha nem szeretjük a gombócot, alkalmazzunk pogácsa- vagy kalácstésztát. A cédulákkal együtt süssük meg a 12+1 üres süteményt. Ebben az esetben az utolsónak megmaradt darab fedi fel előttünk a szerelmi jövőt.

2. Luca-cédula tüzes menyecskéknek
Ugyancsak 12 férfinevet írjunk fel 12 cetlire. Minden nap vessünk tűzbe egy cetlit, és amelyik a legvégére marad (pont karácsonyra), az lesz a párunk.

3. Alma, a tudás hatalma
Luca napjától karácsonyig minden nap harapjunk egyet egy előre e célra kiválasztott almába. A csutkával, ami az almából karácsonyra megmarad, menjünk ki az utcára (vagy az éjféli misére), és az először elénk tévedő férfivel egyező nevű lesz a mátkánk. Ugyanezen időszak alatt – Luca-napi kezdéssel – helyezzünk faágat vízbe, és ha kizöldül karácsonyra, garantáltan menyasszonyi sorba lépünk a közeli jövőben.
És ha még ennél is biztosabb információt szeretnénk, akkor helyezzünk férfinadrágot a párnánk alá, és akivel álmodunk, az lesz a férjünk!


tovább...vertical menu css by Css3Menu.com