css buttons by Css3Menu.com


  
 















Szilvásétel

Hozzávalók: 50 dkg aszalt szilva, 30 dkg kristálycukor, csipetnyi só, fél citrom, 10 szem egész fahéj, 12 szem szegfűszeg, 1 liter tej, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 púpos evőkanál szilvalekvár. Az aszalt szilvát langyos vízzel felöntjük, és kicsit áztatjuk. Leveses fazékban vizet forralunk, ebbe beleöntjük a megduzzadt szilvaszemeket, és pár percig főzzük. Közben fűszerezzük szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral, sóval, és a citromot is hozzáadjuk. Főzés közben habarást készítünk. A lisztet a tojással, és kevés tejjel simára keverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy híg legyen. A forró leveshez öntjük, és a szilvalekvárt is belekanalazzuk. A megmaradt tejjel összefőzzük, hűtve tálaljuk.

tovább...















vertical menu css by Css3Menu.com