Szilvásétel
Hozzávalók: 50 dkg aszalt szilva,
30 dkg kristálycukor, csipetnyi só, fél citrom, 10 szem egész fahéj, 12
szem szegfűszeg, 1 liter tej, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 púpos
evőkanál szilvalekvár. Az aszalt szilvát langyos vízzel felöntjük, és
kicsit áztatjuk. Leveses fazékban vizet forralunk, ebbe beleöntjük a
megduzzadt szilvaszemeket, és pár percig főzzük. Közben fűszerezzük
szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral, sóval, és a citromot is hozzáadjuk.
Főzés közben habarást készítünk. A lisztet a tojással, és kevés tejjel
simára keverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy híg
legyen. A forró leveshez öntjük, és a szilvalekvárt is belekanalazzuk.
A megmaradt tejjel összefőzzük, hűtve tálaljuk.
tovább...
|