css buttons
by Css3Menu.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Márton-napi libapecsenye
A Márton-napi libalakoma hagyományának praktikus okai vannak. A
tavaszi kislibák október végére, november elejére érik el ideális
vágósúlyukat, ezért tizedelik meg a háziasszonyok az ólakat, még a tél
beállta előtt. Pecsenyének lehetőleg 4-5 kg-os szárnyast válasszunk.
Miután kellőképpen megtisztítottuk a libát, láng felett megperzseljük,
a tokokat kiszedjük, leöblítjük, megszárítjuk, és kívül-belül besózzuk.
A töltelékhez a vöröshagymát apróra metéljük, majd vajban üvegesre
pirítjuk. Elkeverjük a zsemlemorzsával, az összevágott zsályával, és
hozzáadjuk a kockára vágott almákat is. Sóval, frissen őrölt borssal,
mustárral és kevés cukorral ízesítjük, majd a jól összekevert
töltelékkel megtöltjük a liba hasüregét. A nyílást bevarrjuk, a
szárnyast libazsírral jól kikent tepsibe tesszük, és lassú tűzön sütni
kezdjük. Sütés közben sűrűn locsolgatjuk saját zsírjával. Ha félig
elkészült, nyakon öntjük a fűszeres portói borral, és ropogós pirosra
sütjük.
tovább...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vertical menu css
by Css3Menu.com
|